Mat
– Gamleposten opnar til lunsj når lukta av nysteikte brød siv ut på tunet
Dag
litt svolten, svolten, skrubbsvolten, eller berre eit kvart onda tådno
Litt svolten:
Skjeva med noko oppå kr 85,-
Matjesild frå Sveio med husets sylta rotgrønnsaker og piska ljome med ramslauk frå Espevær, servert på Gamleposten sitt heimelaga surdeigsrugbrød.
Sildekarbonader med steikt lauk og hakka tomat på heimbaka brød
Espevær Røykeri sin premierte røykelaks med huset sin sennepsaus, engsyre og smørsteikt rugbrød
Svolten:
Lubbesild og kalde rauer 2 stk kr 100,- (denne retten høver ikkje for bydamer)
Avkokt makrell frå Espevær med ljomepoteter og sylta agurk kr 135,-
skorsonnerotsuppe med urteolje kr 135,-
Espeværs-suppe på dagens fangst fra havet med strandportulakk kr 165,-
Reker frå Espevær med heimelaga sitronmajones og nybaka wittenberger 1 l. reker kr 180,-
Skrubbsvolten:
Ovnsbakt torsk, jomfrusaus med kapers, sesongens sauterte grønnsaker, rista jordsokk og sylta fennikel kr 280,-
Oskebakt kveite med eplesmørsaus, rotpure og ovnsbakte grønnsaker kr 280,-
Lammeskank med rotgrønnsaker og potetpure på grisapoteter kr 280,-
Ossobuco (langtidsbakt kalveskank) med saltrista småpotet kr 280,-
Langtidsstekt svinenakke med potetpure, ovnsbakte rotgrønnsaker og soppsaus kr 280,-
… berre eitkvart onda tådo;
søtt kr 95
Sjokoladekake med Gamleposten sin blåbæris og karmelisert beskøyte
Vaniljepudding med sylta rabarbrara fra Haaheim
Bringebærsuppa med epleis og sjokoladepopkorn
Rabarbrakake med piska ljome
Dagens 3 retter kan du velge med å ta ein skrubbsvolten og to av dei hine. kr 495,-
Me i Gamleposten tar barn på alvor, alle rettane kjem også i barneporsjon. Om dei har andre behov har me alltid eitkvart på lur i spisskammerset.
….attåt
Gamleposten gjer som kvinnfolke på Espevær har gjort i fleire hundre år, me steiker takkebakst, gjærbakst og baker kaker til å ha attåt kaffien. Farmor sa alltid at me måtte få nåke søtt onda tådnå når me kom på besøk, så dette er me oppdregen til. I Gamleposten har me alltid noko søtt på lur.