Mat

– Gamleposten opnar til lunsj når lukta av nysteikte brød siv ut på tunet

Dag

litt svolten, svolten, skrubbsvolten, eller berre eit kvart onda tådno

Litt svolten:  

Skjeva med noko oppå kr 85,-

Matjesild frå Sveio med husets sylta rotgrønnsaker og piska ljome med ramslauk frå Espevær, servert på Gamleposten sitt heimelaga surdeigsrugbrød.

Sildekarbonader med steikt lauk og hakka tomat på heimbaka brød                                

Espevær Røykeri sin premierte røykelaks med huset sin sennepsaus, engsyre og smørsteikt rugbrød                                                          

Svolten:

Lubbesild og kalde rauer                2 stk  kr 100,- (denne retten høver ikkje for bydamer)

Avkokt makrell frå Espevær med ljomepoteter og sylta agurk                                                      kr 135,-

skorsonnerotsuppe med urteolje                  kr 135,-

Espeværs-suppe på dagens fangst fra havet med strandportulakk                                               kr 165,-

Reker frå Espevær med heimelaga sitronmajones og nybaka wittenberger                  1 l. reker kr 180,-

 Skrubbsvolten:

Ovnsbakt torsk, jomfrusaus med kapers, sesongens sauterte grønnsaker, rista jordsokk og sylta fennikel                                          kr 280,-

Oskebakt kveite med eplesmørsaus, rotpure og ovnsbakte grønnsaker                           kr 280,-

Lammeskank med rotgrønnsaker og potetpure på grisapoteter                                                kr 280,-

Ossobuco (langtidsbakt kalveskank) med saltrista småpotet                                                  kr 280,-

Langtidsstekt svinenakke med potetpure, ovnsbakte rotgrønnsaker og soppsaus kr 280,-

… berre eitkvart onda tådo;

søtt kr 95

Sjokoladekake med Gamleposten sin  blåbæris og karmelisert beskøyte

Vaniljepudding med sylta rabarbrara fra Haaheim

Bringebærsuppa med epleis og sjokoladepopkorn

Rabarbrakake med piska ljome

Dagens 3 retter kan du velge med å ta ein skrubbsvolten og to av dei hine.             kr 495,-

Me i Gamleposten tar barn på alvor, alle rettane kjem også i barneporsjon. Om dei har andre behov har me alltid eitkvart på lur i spisskammerset.

….attåt

Gamleposten gjer som kvinnfolke på Espevær har gjort i fleire hundre år, me steiker takkebakst, gjærbakst og baker kaker til å ha attåt kaffien. Farmor sa alltid at me måtte få nåke søtt onda tådnå når me kom på besøk, så dette er me oppdregen til. I Gamleposten har me alltid noko søtt på lur.